استخدام
در رزومه ی کاری، هر فرد برای استخدام مهارتها و قابلیتهای شغلی خود را در یک یا نهایت دو برگ تهیه می نماید که توسط کارفرما بررسی می شود. در نهایت این رزومه شماست که باعث دعوت شما به مصاحبه شغلی می شود. پس سعی کنید رزومه ای تهیه نمایید که به قدر کافی تکنیکی و جذاب باشد تا توسط کارفرما از بین هزاران رزومه، انتخاب شوید. رزومه مشاغل مهندسی، معمولا نکات مهمی در بر دارد که مهندسان باید در هنگام ارسال رزومه، باید به آن توجه کافی داشته باشند. در زیر بصورت خلاصه توصیه های وطن جاب را برای داشتن رزومه شغلی حرفه ای مهندسی برای شما ارائه خواهیم داشت.
1- در تهیه رزومه شغلی وقت بگذارید.
اگر بدنبال تسریع در فرایند استخدامی خود هستید، حتما زمان لازم برای تهیه ی رزومه حرفه ای مهندسی صرف نمایید.
2- لزومی ندارد رزومه ی عکس دار تهیه کنید.
برای جلوگیری از پیش داوری در مورد شما و توانایی شما، سعی کنید رزومه ی خود را بدون عکس برای کارفرما ارسال نمایید. تنها در صورتی رزومه ی عکس دار ارسال نمایید که کارفرما شما را ملزم نماید. ب
3- رزومه را حتما بصورت خلاصه تهیه نمایید.
معمولا برای بررسی اولیه رزومه، زمان زیادی از جانب کارفرما صرف نمی شود. پس باید رزومه شما خلاصه، ولی کامل و پر محتوی باشد.
4- لازم نیست اطلاعات اضافی در رزومه درج کنید.
همانطور که قبلا گفته شد رزومه شما در زمان بسیار کوتاهی مورد بررسی اولیه قرار می گیرد. پس لازم نیست اطلاعات اضافی مانند کد ملی، نام پدر، تعداد فرزندان و غیره را در رزومه درج کنید. به عنوان مثال شرکتی را در نظر بگیرید که نیازمند استخدام مهندس مکانیک بدون سابقه است. برای این کارفرما حتما دانشگاه فارغ التحصیلی شما مهم خواهد بود، اما اطلاعات اضافی مانند کد ملی شما تاثیری در انتخابش نخواهد گذارد.
5- رزومه خود را همواره بروز نمایید.
با توجه به نوع کار شما، به طور قطع هر روز به دانش شما اضافه می شود. بنابر این همیشه رزومه ی خود را بروز نمایید.
6- باید برای هر شغل یک رزومه اختصاصی مخصوص تهیه نمایید.
با توجه به رشته شما، همیشه سعی کنید چند رزومه در زمینه های مختلف آماده نمایید. در هر رزومه یکی از زمینه ها را پر رنگ نمایید. به عنوان مثال فرض کنید آگهی استخدام مهندس برق الکترونیک جهت یک واحد طراحی نظر شما را جلب نموده است. در این حالت رزومه ای ارسال کنیدکه بر مبنای بخش طراحی سابقه ی شما باشد. زیرا سایر قسمت ها نمی تواند نظر کارفرما را جلب نماید.
7- از کلمات کلیدی موجود در آگهی و هم خانواده های آن در رزومه ی خود استفاده نمایید.
کارفرما علاقمند است مواردی را در رزومه شما ببیند که در آگهی استخدامی منتشر خود کرده است. به عنوان مثال کارفرما آگهی استخدامی با عنوان استخدام مهندس ناظر عمران درج نموده است. در این حالت علاقمند به بخش هایی از سوابق شما است که در آن مهندس ناظر ساختمان بوده اید. پس باید به کارفرما توانایی خود را در زمینه ی نظارت نشان دهید. یا به عنوان مثالی دیگر، کارفرما یک آگهی با عنوان استخدام مهندس صنایع در تهران جهت واحد کنترل پروژه منتشر کرده است. بنابراین توانایی شما در کنترل پروژه مد نظر اوست. پس در رزومه خود، از این کلمه و هم خانواده های آن به کرات استفاده کنید.
8- از همکاران خود بخواهید رزومه شما را بررسی نمایند
بعد از تهیه رزومه، از همکاران خود بخواهید تا رزومه ای که شما تهیه نموده اید را بررسی کنند و نظراتشان را به منظور اصلاح آن به شما ارایه نمایند.
9- سعی کنید لیستی از مهارتهای نرم افزاری خود به کارفرما ارایه دهید.
باید لیستی از نرم افزار هایی که با آن آشنا هستید، به همراه میزان تسلط خود بر آنها، به کارفرما ارایه دهید.
10- موضوع ایمیل رزومه را با دقت انتخاب کنید.
توجه کنید که برای هر فرصت شغلی، رزومه های زیادی برای کارفرما ارسال می شود.پس شما هستید که باید در تهیه رزومه و حتی ایمیل آن دقت داشته باشید. در بسیاری موارد، به دلیل اینکه کارفرما حق انتخاب دارد، رزومه های زیادی را به دلیل نداشتن متن موضوع مناسب ایمیل کنار خواهد گذاشت. باید در قسمت موضوع ایمیل،نام خانوادگی به همراه شغل مورد درخواست و میزان سابقه خود را ذکر کنید. مثلا قید کنید : سامان پوراحمدی – 5 سال سابقه آزمایشگاه جهت استخدام شیمی .
در پایان می توانید به منظور صرفه جویی در زمان خود برای تهیه رزومه، از رزومه سازهای موجود نظیر رزومه ساز وطن جاب استفاده نمایید.
منبع برگرفته از: